Neem direct contact met ons op 00310475491100 of WhatsApp

Valtra wint award op Sima

12 maart

Valtra ASeries HiTech4 Field4 2 v2

Met groot genoegen kan Valtra weer een nieuwe toevoeging aan de lijst met prijzen voor de vierde generatie vieren. 

Tijdens de SIMA Show 2019 in Parijs ontving de nieuwe A-serie HiTech 4 namelijk de titel 'Machine van het Jaar' in de categorie tractoren onder 150 pk.

De selectie werd gemaakt door 24 journalisten die bijna dertig landbouwtijdschriften en online publicaties uit heel Europa vertegenwoordigen. 'Machine van het Jaar' is een van de meest prestigieuze prijzen in de landbouwmachine industrie en zorgt voor erkenning van de belangrijkste innovaties op het gebied van technologie en prestaties.

"De voortdurende waardering en het aantal prijzen dat door onze vierde generatie tractoren is gewonnen, is absoluut onvoorstelbaar. Onze machines worden door onafhankelijke jury's en door onze klanten erkend voor hun ontwerp en vooral voor hun gebruiksgemak. We zien dit succes als het resultaat van de voortdurende nauwe samenwerking met onze klanten ", zegt Mikko Lehikoinen, VP Marketing Valtra EME.

De nieuwe A-serie modellen A104 en A114 HiTech 4, geïntroduceerd begin dit jaar, bieden een nieuw niveau van comfort en prestaties. De nieuwe 16+16R powershift-transmissie is ontworpen voor moeiteloze en soepele bediening en minimaliseert het gebruik van het koppelingspedaal. De transmissie heeft vier groepen met elk vier onder last schakelbare versnellingen. In het belangrijkste veldwerkgebied tussen 4 - 12 km per uur zijn er 6 versnellingen beschikbaar en de tractor kan worden uitgerust met een (super-)kruip voor rijsnelheden vanaf 140 meter per uur. Dankzij een reeks automatische en voorprogrammeerbare functies kan de bestuurder zich op het werk en de werkomgeving concentreren terwijl de tractor zorgt voor het schakelen. De optionele mechanische cabinevering biedt meer comfort voor de bestuurder en de prestaties van de tractor monitoren is nu nog eenvoudiger dankzij het nieuwe dashboard.

De A-serie is reeds verschillende malen bekroond vóór deze laatste award. De A-serie werd onder andere uitgeroepen tot Machine van het Jaar 2017 en won de Red Dot Design prijs 2018 in de categorie "Bedrijfsvoertuigen".